Een wallet en euro’s nodig voor cryptocurrency

Een wallet en euro’s nodig voor cryptocurrency

Aan de slag gaan met cryptocurrency is een stap waar je goed over na moet denken. Niet iedereen weet namelijk hoe het in zijn werk gaat, waardoor een goede voorbereiding een vereiste is. Jezelf goed inlezen in de informatie is echter het enige dat veel tijd kost.

De rest dat je nodig hebt, zijn namelijk een hoeveelheid euro’s om de digitale valuta aan te schaffen en een wallet om deze in op te slaan. Hiervoor hoef je in principe alleen een account aan te maken bij een broker zoals Bitvavo.

Een algemene sleutel als beveiliging

Jouw account bij een broker is jouw digitale wallet. Hierin wordt jouw cryptocurrency opgeslagen en van hieruit kun je ook weer transacties maken naar andere accounts. Dit gebeurt vaak in enkele klikken, waarbij alleen de juiste informatie en een memo of tag van belang zijn. Bij jouw wallet hoort ook een algemene sleutel, waarmee je zelf je geld beheert en overmaakt.

Deze sleutel, als in jouw wachtwoord, moet je niet verliezen. Je kunt deze namelijk niet meer opnieuw aanvragen, waardoor je jouw digitale geld verliest.

Verschillende wallet-varianten voor jou beschikbaar

Er zijn verschillende wallet-varianten. Een daarvan is bij een online aanbieder als Bitvavo. Deze is het makkelijkst te gebruiken, maar daarmee ook het meest kwetsbaar voor hackers. Het is daarom van belang dat je deze niet alleen met een gebruikersnaam en wachtwoord beschermt, maar hier nog een extra beveiligingslaag aan toevoegt.

Een andere is een programma dat je op jouw computer bewaart. Deze is veiliger, maar alsnog kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. De veiligste manier om met cryptocurrency te handelen is door middel van een hardware wallet. Dit is een speciale USB-stick die je alleen op jouw computer aansluit als je iets met jouw cryptovaluta wilt doen. Beveilig ook deze stick, zodat niemand anders toegang heeft tot jouw geld.

Plaats een reactie