Deze beginnersfouten ga jij niet maken

Deze beginnersfouten ga jij niet maken

De beste manier om succes te boeken als handelaar in cryptocurrencies, is om de meest voor de hand liggende fouten te voorkomen. Veel beginners raken al snel ontmoedigd omdat ze een veel voorkomende fouten maken. Veel beginners geven het snel op. Dat is jammer. Dit zijn de fouten die jij niet meer gaat maken:

Tegen de grote markt in gaan

Mensen die nieuw zijn in de handel digitale valuta denken dat je een buitengewone intuïtieve kracht moet bezitten om geld te verdienen. Ze proberen te “voelen” op welk moment een bepaalde trend omdraait. Want zeg nou zelf, wat zijn de kansen dat je de jackpot wint tijdens een langetermijntrend?

Jagen op een geweldige kans is een heel hardnekkig psychologisch cliché. Koop als beginneling lows wanneer de trend omhoog gaat en koop highs wanneer het omlaag gaat. Meegaan met de trend is de beste start aanpak. Neem pas risico´s nadat je meer ervaring hebt opgedaan.

Te groot van start gaan

Je kunt beginnen met 10, 100 of 1000 Euro. Het maakt niet uit. Bij Bitvavo doe je al aankopen vanaf 5 euro. Het gaat erom dat je begint met handelen in bedragen die een fractie zijn van je totale budget. Je bent nog aan het leren, dus je zult zeker fouten maken en geld verliezen. Dit hoort erbij. Wat te groot is, is voor iedereen verschillend. Hou ongeveer een maximum van 2% van je totale budget aan.

Handelen zonder plan

Als beginner heb je een plan nodig. Ervaren handelaren vertrouwen graag op hun instinct. Maar als beginneling heb je dat gewoonweg nog niet. Dat geeft niet, dat is normaal. Als beginner zal jouw intuïtie meer kwaad dan goed doen. Probeer eerst geld te verdienen door je aan een plan te houden. Adviseurs van platforms as Bitvavo kunnen je daarbij helpen.

Plaats een reactie